KONTAKT PRAHA

Prodejna Praha - Národní třída 9
obsluha výdejny 776 030 228
Po -Pá: 12 -19 hod
tel: 778 088 158
napište nám
Provozovatel: IČ 28889878
Rozvoz po dohodě

Servis - Služby

arr3Výdejna Praha 1 - Osobní převzetí na objednání a ihnedNárodní číslo 9 - výdejní místo - Otevřeno Tel:776 030 228 Prodejna s výdejnou Praha 1:je k... arr3Dárky na jinou adresu Praha - i dort jako překvapení nebo dárekJednoduchá pravidla a podmínky dopravy po Praze - dorty jako dárek Doručení dárků na druhou adresu.... arr3AlergenyUvádíme Vám povinné údaje o alegenech před nákupem v obchodě. OBJEDNÁVKA-Klasických medovníků ...

DNES V AKCI


Úvod » Alkohol na oslavu » Tequila na oslavu

Tequila na oslavu na prodejně ihned

Tequila na oslavu, servis a doručení po celé Praze - nakupujte u nás kompletní pohoštění na oslavu jednoduše online! Nabízíme i různé dodací lhůty, jak pohoštění doručit domů i na firemní oslavu. A aby se nezapomnělo na nic, přidáme Vám k dortům také tu Tequilu. Prodáváme všechny druhy mexické tequily. Lihoviny, destiláty, kvalitní alkohol pro všechny vaše akce, oslavy i svatby. Dobrá Tequila by zde rozhodně neměla chybět.
Blanco (Silver, stříbrná) – jedná se o čistou tequilu, která nezraje v sudech Oro (Gold, zlatá) – stejná jako blanco, je pouze dobarvená karamelem, Reposado – je tři měsíce až rok uložená, s jemnější chutí než Blanco, Aňejo – zraje v dubových sudech, nejméně rok, spíše déle než tři roky.
Nejlepší aňejo tequila je Porfidio Single Barrel Aňejo Tequila s kaktusem uvnitř ručně foukaných lahví, v chuti je velice příjemně znatelná chuť dubového dřeva. Je ještě tmavěji zbarvená než Reposado Tequila. Tato tequila je výjimečná i ojedinělým výrobním procesem, kdy se o krystalizaci cukru postará sama rostlina. Každá láhev je číslovaná a na našem trhu ji pořídíte za cenu kolem 3500 Kč. Tequily máme v naší nabídce podle obsahu:
Tequily s obsahem 51 % cukrů – tzv. míchané tequily, jsou doplňované cukrovou třtinou. Tequily s 100 % obsahem cukrů – obsahují cukry pouze z agáve, jedná se o kvalitní tequily. Podle mexických zákonů musí tequila obsahovat nejméně 51 % modré agáve, aby se tak mohla jmenovat. Ale to je pouze nepravá tequila, které chybí skvělá chuť 100 % tequily. U 100% tequily výrobce musí dostat povolení od federálního kontrolního úřadu v Mexiku. Vládní inspektor se musí na vlastní oči přesvědčit, že nebude přidán do tequily žádný cukr během kvašení ani nic nepatřičného během destilace. Existuje jen velmi málo výrobců pravé 100% agáve tequily. Tento typ musí být plněn v Mexiku a patří mezi vůbec nejdražší a nejlepší. Bývá označen nápisem „100% agave“ nebo „100% agave azul“. Mezcal - Mluvíme-li o tequile, nemůžeme nezmínit jejího bratrance. Jeho výroba je podobná jako výrobní proces tequily. Pro výrobu mezcalu se používají osm až deset let staré rostliny agáve druhu Agave americana, aztécky nazývané Maquea, které jsou zbaveny listů a jsou rozsekány na čtvrtiny. Kamenem vyzděná, asi 1,5 m hluboká a až 3 metry široká jáma se naplní dřevěným uhlím a zapálí se. Když je dostatečně vyhřátá, doplní se nasekanou agáve, vrstvou hlíny a nechá se několik dní dusit ve vlastní šťávě. Následně se rostliny rozsekají na menší kusy a rozemelou na hrubou kaši, která se nechá vykvasit v dřevěných bečkách. Následuje pálení v kotli a výsledkem je bílý, čirý alkohol – mezcal. Kvalitní mezcaly jsou destilovány dvakrát, přesto je z nich cítit příchuť po kouři. Je možno se setkat s mezcalem, který nemá barvu bílou, ale nahnědlou či zlatavou. Tu získává obvykle ročním uložením v dubových sudech společně s větším množstvím červů, kteří žijí v agáve. Ti se podílejí na vnitřních procesech v kaktusech, které dodávají mezcalu nezaměnitelné aroma a chuť. Při stáčení je obvykle do každé láhve přidán jeden červ, existují ovšem i láhve bez červa nebo třeba se škorpiónem.

Dá se ovšem předpokládat, že nejlevnější druhy mezcalu nezískaly barvu od sudů, ale byly pouze uměle obarveny a že hlavní surovina, agáve, byla z části nahrazena třeba obilím.

Pravý mezcal pochází ze státu Oaxaca, kde je údajně ideální klima a půdní podmínky pro vývoj agaví Maguea. V kvalitním mezcalu nejsou obsaženy žádné chemické látky, byl vyroben přírodními postupy a byl dvakrát destilován.

V našich zeměpisných šířkách se obvykle činí takto: připravíme si kousek citrónu, nakapeme pár kapek mezi ukazováček a palec, na které přisypeme trochu soli (u mezcalu soli s přídavkem chilli a někdy také drceným červem). Nejprve slízneme sůl s citrónem, pak se napijeme tequily a zakousneme zbytkem citrónu. Tequila zlatá se pro změnu podává s plátkem pomeranče a skořicí.

Pravdou však je, že tyto způsoby jsou často považovány za barbarství, a v Mexiku by se na vás dívali jako na „gringa“. Tento postup prý přežívá z dob, kdy měla tequila velmi nízkou kvalitu a tak hroznou chuť, že bylo vymyšleno toto „vylepšení“, aby se dala vůbec pít.

ANEJO – tequila, která zraje nejméně 1 rok v dubových sudech, jejichž kapacita nesmí překročit 600 litrů, obvyklý objem představuje 180-200 litrů. Styl se využívá pro 100% blue agave tequily.

ARRIBA – tequila distribuovaná mj. V malých lahvičkách v podobě zeleného kaktusu, po vypití mohou sloužit jako slánka.

BARRETON – pracovní pomůcka v podobě malého ocelového ostrého plátku nasazeného na dlouhé rukojeti, jimadorovi slouží k rozmnožování agáve.

BOTANAS – druh mexických pokrmů, které často doprovázejí sklenku mezcalu podávaného jako aperitiv.

CABEZA - „hlava“, jiné označení pro piňu.

CAVA DE DON AUGUSTIN RESERVA REPOSADO – snad jediná tequila, která zraje v nových dubových sudech kanadského původu.

CINACO – jediný lihovar ve státě Tamaulipas.

COA – dlouhá rukojeť s oválným ocelovým zakončením, ostrým jako žiletka, jimador s ní osekává listy agáve, aby získal piňu.

CORALLEJO – jediný lihovar na výrobu tequily ve státě Guanajuato, založen v roce 1755, používá k zrání sudy ze španělského bílého dubu a limousinských dubů.

CONSEJO REGULADOR DEL TEQUILA – vládní úřad dohlížející na výrobu tequily.

EL TESORO DE DON FELIPE PARADISO – 100% blue agave tequila značky Tapatio. Roční produkce pouze 30 000 litrů. Produkt zraje první dva roky v sucech po bourbonu, pak dva roky v sudech po koňaku, poslední rok pak ve velkých dubových kádích. Na trhu je od roku 1998.

HERRADURA - „Podkova“, lihovar používá agáve pouze z nížiny státu Jalisco včetně údolí Amatitan, které bylo původně pokryto lávou. K zrání se používají jak sudy z Kentucky, vypálené, ale nikdy nepoužité, tak francouzské použité.

JIMADOR - „ten, kdo sklízí“, důležitá funkce ve výrobě tequily. Jimador se věnuje pěstování agáve, jejímu rozmnožování prostřednictvím hijuelos, řízků, ale i sklizni. Je na něm, aby rozhodl, zda je rostlina zralá.

MACHATE BARBEO – nástroj, jímž jimador osekává z agáve přebytečné listy (jimador zpracuje 2-3 tisíce rostlin denně).

MEZCAL – označení lihoviny z agáve obecně, výraz z indiánského jazyka nahutal pro „pečenou agáve“. Také jméno pro lihovinu z jiné než modré agáve.

MEZCALERO – majitel lihovaru vyrábějícího mezcal.
MIEL DE LOS HORNOS - „pecní med“, kondenzovaná sladká pára, která vzniká při vaření pivní v peci. Někdy se přidává k moštu připraveného k fermentaci jako další zdroj přírodního cukru. Zásobujeme pouze na celém území hlavního města Praha a okolí. Čerstvé dorty připravíme až na základě Vaší objednávky